Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Skolebestyrelsesmøde 23.04.2020

Referat fra skolebestyrelsesmøde den 23.04.2020

 

Mødeform: Google Meet pga. Corona-situationen

Mødeleder: MG     
Referent: BS

Medlemmer af SB
Allan Laursen, Britta Ravn, Ebbe Nielsen, Janni Wedderkopp, Line Brandt, Lise Hørning, Lone Rasmussen, Mette Jonsson, Clara Naeve (elev 6A), Emma Drejdal (7B)
Ledelse: John Jæger, Belinda Hornsgaard, Anni Rulanda

Fraværede: 
Allan Laursen, Mette Jonsson og Britta Ravn    
    
    
1. Meddelelser * O (15 min)

John har besluttet at gå på pension til 1.8.20. Vi ved ikke, hvordan ansættelsesudvalget sammensættes, skolechefen vil komme med en melding om, hvornår hun slår stillingen op.

2. Genåbning af skolen* O/D (AR/BS/JO) (15)
Orientering om forløbet i forhold til Corona-situationen. Vi har fået førskolen til og med 5.årgang godt i gang på skolen. 6.-9. årgang fjernundervises stadig. Der vil blive lavet nogle prøver på 9.årgang, som kan danne grundlag for årskarakteren. Der er opgaver til fire timers arbejde hver dag for alle årgange, der fjerundervises.
Tilpasning og justeringer laves løbende. Belinda har møde i næste uge med øvrige udskolingsledere i kommunen, om evt. justeringer af fjerundervisningen.

3. Budgetfordeling 2020 * O/D (JO)(20)
Orientering om det fremlagte forslag.
Bilag: Budget 2020.pdf
    
De faste udgifter bruger stort set hele materiale- og aktivitetsbudgettet. Det er et faldende børnetal og flere elever i vores skoledistrikt, der er sendt i specialklasse, som presser økonomien. Budgetfordelingen blev gennemgået og bestyrelsen anbefaler budgetfordelingen, hvis de øvrige bestyrelsesmedlemmer har indsigelser, tages budgetfordelingen op igen på kommende bestyrelsesmøde.

4. Skolebestyrelsesvalg * D/B (MG)(20)
Der skal vælges 3 forældre-repræsentanter for en 4-årig periode gældende fra 1/8 samt suppleanter. Der skal vælges suppleanter hvert andet år. SB har besluttet at valg skal afholdes d. 26.maj. Drøftelse af bestyrelsens forberedelse til valget. Beslutning om aktiviteter.

Bilag:  SB-valg.pdf
Forvaltningen har henvendt sig til undervisningsministeriet, hvis ikke ministeriet har truffet en afgørelse om udsættelse af skolebestyrelsesvalget inden 14 dage, så holder vi valg midt i juni. Stemmer kan afgives på skolen i en periode frem til og med valgdagen som besluttes af bestyrelsen. Bestyrelsens holdning er, at vi bør udskyde valget til august. Det kan godt være, at vi skal have en ekstraordinært møde om 14 dage med henblik på en udtalelse til det, forvaltningen fremlægger.

5. Indskoling
Sluttidspunkter i skoleåret 20/21 D/O/B (AR)(20)
AR orienterer om forslag til skoledagens længde på ugedage i 0.–3. årgang i det kommende skoleår.
Bilag:  Mødetider 20/21.pdf
Bestyrelsen fortrækker model 1.

6. Kvartalsopfølgning 
Regnskab 2020 * O/D (JO) (20). Orientering om skolens totalregnskab herunder stillings-situationen forud for næste skoleår 2020/21. Vi laver tre kvartalsopfølgninger i løbet af et år. Man må køre med +/- 5 %, hvis der er større underskud end 5 %, skal der laves en handleplan. Det er et faldende børnetal samt ekstra elever, der er sendt i specialklasse som gør, at vi er nødt til at justere antallet af medarbejdere og derfor er der nogle stillinger, vi ikke genbesætter. 
SFO er også påvirket af det faldende børnetal, og vi kan kun genbesætte den ene af de to stillinger, der bliver ledige til sommer.

7. Kvalitetsrapport * D (MG) (20)
Fremadrettet drøftelse af arbejdet med kvalitetsrapport. Udskydes til næste møde

8. Evt. * O (Mette) (15)