Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Principsamling

Principsamling

Skolens principsamling er ved at blive revideret af skolebestyrelsen, og den vil løbende blive tilgængelig her på siden i takt med, at den er revideret.

En af Skolebestyrelsens opgaver er at udarbejde skolens principper. Et princip er i skolebestyrelses-sammenhæng et sæt grundlæggende retningslinjer for, hvilken retning skolen skal bevæge sig i på et bestemt område. Der er en række områder - jf. blandt andet folkeskolelovens § 44, stk. 2, som skolebestyrelsen har pligt til at lave principper for. Herudover kan skolebestyrelsen lave øvrige principper, der er relevante for netop vores skole.

Hvis du er interesseret i at høre nærmere om principsamlingen, kan du kontakte skolens kontor. 

 

Folkeskolens formål

Overordnet bliver skolens drift defineret af folkeskolens formål, som er en del af folkeskoleloven. Her finder du netop den del af loven, som beskriver folkeskolens formål. Formålsparagraffen fik sin nuværende form i 2006.

§ 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling.

Stk. 2. Folkeskolen skal udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi og får tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle.

Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.

§ 2. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for folkeskolen, jf. dog § 20, stk. 3, § 44 og § 45, stk. 2, 2. pkt. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for, at alle børn i kommunen sikres ret til vederlagsfri undervisning i folkeskolen.

Stk. 2. Den enkelte skoles leder har inden for rammerne af lovgivningen og kommunalbestyrelsens og skolebestyrelsens beslutninger ansvaret for undervisningens kvalitet i henhold til folkeskolens formål, jf. § 1, og fastlægger undervisningens organisering og tilrettelæggelse.

Stk. 3. Elever og forældre samarbejder med skolen om at leve op til folkeskolens formål.

Kilde: Folkeskoleloven

Logo med træer på stribe